Anneke Avis

Curriculum vitae

Ik ben geboren in Leiden en opgegroeid in Velp (Gld). Na mijn VWO examen, behaald aan de Vrije School in Zutphen, ben ik een jaar naar Frankrijk gegaan en vervolgens heb ik rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de UvA en de managementassistentopleiding bij Schoevers afgerond.

Eerst heb ik als secretaresse gewerkt bij een werving & selectiebureau, gespecialiseerd in de retail en confectie-industrie. Vervolgens werkte ik enkele jaren bij diverse organisaties, waaronder een academisch ziekenhuis, advocatenkantoor, bank en uitzendbureau om kennis te maken met verschillende bedrijfsculturen en werkwijzen.

Eind jaren negentig, de tijd dat internet in opkomst was, ging ik aan de slag bij de internationale start-up SpeedPort (webhosting). En daar ben ik het HR-vak ‘ingerold’. Een goede move! De combinatie van mensen, drijfveren in loopbanen, performance management, arbeidsrecht en organisatieveranderingen, trok me enorm. Na een tweetal overnames door Versatel en Conxion (US, CA) moest het bedrijf noodgedwongen sluiten – de economie rondom internet werd op scherp gezet.

Daarna ben ik bijna negen jaar met veel plezier HR manager geweest bij Synovate/Interview-NSS (nu Ipsos) een van de top vijf van de internationale marktonderzoekbureaus.

Naast mijn banen heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd; onder andere ‘Mediation voor professionals’ (School voor Mediation), Verandermanagement (VU), Loopbaanbegeleiding & mobiliteit (GITP, Adviesbureau Hoogendijk) en Storytelling (The Storyconnection). zie ook mijn Linkedin profiel

HR Advies en loopbaanbegeleiding

AnnekeAvisAdvies