Loopbaanbegeleiding

Wanneer kies je voor een loopbaanbegeleidinstraject?

Gedurende je carrière kun je momenten tegenkomen waarop je denkt: hoe nu verder?

De startpositie kan zijn dat je het nog best naar je zin hebt, maar er geen toekomstmogelijkheden zijn binnen de organisatie, dat je ergens al heel lang zit en iets anders wil, je net klaar bent met je studie en niet weet wat je wil of dat je ontslagen bent of ontslag hebt genomen en in between jobs zit en in overleg met een deskundige de stap wil maken naar je volgende baan.

Hoe ziet het loopbaanbegeleidingstraject er globaal uit?

  • Het traject begint met een intakegesprek met als doel de loopbaanvraag helder te krijgen. Als besloten wordt met elkaar verder te gaan volgt een:
  • Biografiebespreking: cliënt (hij/zij) schrijft zijn levensverhaal en hier wordt verder op ingegaan om de innerlijke drijfveren naar boven te halen.
  • 1e, 2e en 3e koersgesprek: in deze gesprekken gaan we kijken hoe de cliënt meer duidelijkheid kan krijgen over zijn toekomstige loopbaan. De vragen zijn in het begin op de persoon zelf gericht (waar ligt zijn kracht en potentieel en ook waar liggen de twijfels of belemmeringen en wat kan hij daarmee doen), waarna de vragen gedurende deze drie gesprekken steeds concreter worden en de cliënt gaat zien welke richting hij op wil gaan.
  • Bespreking actieplan voor de nabije toekomst en afrondend gesprek.

Duur loopbaantraject

Het traject bestaat uit zes gesprekken en duurt drie tot vier maanden. Elk gesprek duurt ongeveer 1,5 – 2 uur, met uitzondering van het intakegesprek, dat duurt ongeveer 1 uur.

Tijdsbelasting voor de cliënt

Reken op minimaal 4 uur per keer. De ervaring leert dat je eerder bijv. 2x 2 uur aan je opdrachten werkt, dan 1x 4 uur, gezien de intensiteit van de opdrachten.

Werkwijze

Met een open mind en vanuit grote betrokkenheid begeleid ik je in jouw loopbaantraject. Voornamelijk luister ik naar wat jij wilt inbrengen en vertellen en af en toe stel ik een vraag. Soms prikkelend of confronterend maar altijd met het doel om jou verder op weg te helpen. Een enkele keer geef ik advies als dat wenselijk is, want de ervaring heeft me geleerd dat mensen dit juist prettig vinden.

Na een jaar neem ik contact met je op om te vragen hoe het je vergaan is nadat het loopbaantraject is afgerond.

Voor werkgevers

Wil je mij inschakelen voor een loopbaan- of outplacementtraject voor een van je medewerkers? Dan kan dat natuurlijk ook. Er zal dan een intake gesprek plaatsvinden met de werkgever en de medewerker. Voordat het traject van start gaat is het  van belang dat de wederzijdse verwachtingen van de werkgever en de medewerker helder zijn en dat zij overeenstemming hebben over het te bereiken doel. Voorts houd ik de werkgever op de hoogte van het verloop van het traject zonder daarbij vertrouwelijke of inhoudelijke gegevens van de cliënt prijs te geven.

Af en toe (nog) een loopbaan- of coachingsgesprek?

Wil je geen heel traject volgen maar een of meerdere loopbaan- of coachingsgesprekken dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Ieder gesprek duurt 1,5 uur.

Als je later, na je loopbaantraject, nog een gesprek wilt kan dat natuurlijk ook.

Achtergrond

Ik ben opgeleid door Adviesbureau Hoogendijk (overgenomen door Vista Nova) en ben een geregistreerd loopbaanprofessional bij de Noloc. Daarnaast heb ik verschillende cursussen en workshops gevolgd die (ook) raakvlakken hebben met loopbaanbegeleiding en coaching. Ik maak gebruik van verschillende methoden die aansluiten bij de cliënt, en daarnaast van mijn gezond verstand en intuïtie.

noloc erkend loopbaan professional

Zie ook Anneke Avis